maandag 8 mei 2017

Minialbum "The art of Nature"

Met het idee in mijn hoofd van het spreekwoord "In mei legt ieder vogeltje een ei." heb ik deze keer een minialbum gemaakt met de scrapvellen van ScrapBerry's "The art of nature"
Geen eitjes, maar prachtige vogels en weer eens heel wat anders met grijs en geel.
Niet iets wat ik zo snel zou kopen, maar ik vond deze frisse combinatie toch wel erg leuk!

Het album is gemaakt van 4 bruine zakjes en grijsbordkarton, witte labels van 7,5 x 15 cm en 5,5 x 11 cm en sluit met 2 magneetjes.
 De kaft heb ik vrij eenvoudig gelaten. Ik vond het papier al mooi genoeg.
 Op de flap is een strook lichtgrijze bouclé geplakt. De strik is er los op geplakt met een stukje gele organza. Daaraan is met bakerstwine een houten banner, een schattig geel pluizenbolletje en een bedel van een vogelhuisje geknoopt.
 Van de zakjes is de bodem platgelegd en vastgeplakt op het zakje en omgevouwen. Dit gevouwen deel is aan de zijkantjes en tegen de vouwlijn voorzien van een stukje sterke tape en zo geplakt op de gladde kant van het volgende zakje. Zo ontstaat als het ware op het 2e zakje een pocket.
Dit herhaal je 3 keer. De flap van het laatste zakje plak je op de linkerflap van de kaft als je hem open voor je heb liggen. Hier kun je later een strook dessinpapier overheen plakken.
 

 In de zakjes zijn labels geschoven.
 Links een witte minibag op een witte en kraft doily.
Rechts een grijs lint met gele stippels, een groen veertje, bloemen met een hart van prills / minipareltjes. Rechtsboven een kraftvaandel.
In het zakje een wit label. De mooie "fluwelen" bloemen heb ik lang geleden gekocht, ik dacht van Prima Marketing, maar zeker weten doe ik het niet. Naast de bloemen een schattig houten knoopje in de vorm van een slakje.
 Links eigenlijk alleen een mooie tekststempel achter een sierlijk kader. Een houten vlinder en wat bloemen zijn voldoende.
Aan de rechterkant op de pocket papieren en houten banners met daarop een gestempelde tekst.
 In de pocket een pergamijnzakje met daarin een op maat gesneden stuk dessinpapier met een plaatje, wat pailletjes en kleine gestanste vogeltjes.
Op het zakje een stempel van een kooi met vogeltjes en muzieknootjes met Versamark en zilverkleurig embossingpoeder. Om het zakje een stuk bakerstwine en een prachtig vogelbedeltje.
 Rechts ook niet meer dan een doily, kantje, vlinder en bloemen. De plaatjes en teksten zijn al mooi van zichzelf.
Rechts een gestempelde kooi met vogeltje op een wit label waaraan een stukje twine geknoopt is.

 
In de pocket zijn 2 kleine envelopjes geschoven. Deze zijn beplakt en bestempeld aan de voorkant. 
 Links een "kaartje" met vogel. Hier is een organza lintje overheen gestrikt met een bedeltje geknoopt aan een stukje twine.
Om de vogel zijn op verschillende besjes pailletjes geplakt.
Op het label wat in de pocket geschoven is weer een mooie tekst en een bloem met een hart van miniprills.
 Op het laatste zakje is een wit loonzakje met de flap vastgeplakt zodat deze opengeklapt kan worden en je er een label uit kunt schuiven.
Achter het zakje is een stans "chickenwire" gebruikt. Over het zakje en de label is een strook maskingtape geplakt. 
 Ook hier zijn her en der pailletjes geplakt.
 In alle zakjes is een label van 7,5 x 15 cm gebruikt. Deze heb ik ingekort tot 14 cm.
Op de achterkant van het album een doily met een geponste cirkel en etiket.

Zijn jullie bij het zien van dit album ook zo vrolijk geworden van het frisse geel en de prachtige vogels en teksten?
Ik hoop dat ik jullie hiermee weer nieuwe inspiratie heb kunnen geven.

Liefs,
De artikelen die ik gebruikt heb, kun je hieronder vinden;
De mini prills zijn op dit moment niet in het groen beschikbaar.  
De verschillende kleuren pailletten kun je vinden als je op hier klikt.
De Scrapvellen kun je vinden als je hier klikt
Grijsbord 50 x 70 cm Bruine papieren fruitzakken met zijvouw 10,5 x 7,5 x 24 cm 50 stuks Papieren Labels wit 75 x 150 mm 50 stuks wit  Papieren onderzetter creme 11,4 cm 5 stuks Mini Gift Bags 6.7 x 8.3 cm, 25 stuks, White Papieren Labels wit 55 x 110 mm 50 stuks  Houten knoop slakje klein met ogen op steel 1.3 x 1.5 cm 4 stuks Lint Lumiere riblint grijs met stip, 25 mm x 1 meter Boucle, jute met fout steekje grijs 25 mm, per meter Kraft label vaandel met eyelet 12 stuks 1.3 x 5 cm Mini Prills 805, mini pareltjes, 30 gram, gilt, grijzig/taupe Wooden eyelet tags, 12 stuks Bakery's twine lichtgroen 4 meter  Loonzakjes PERGAMIJN 85 x 125 mm 100 stuks Pailletten 100 stuks, geel parelmoer 6 mm Marianne D Craftable Vogels CR1398 8x16cm  Taartrand, doillie, 12 cm, 5 stuks verfijnd Extra veel: Chrocheted lace 22 mm x 1 meter - geel Hangetiket, labels met koordje 45 x 65 mm 100 stuks Kleine envelop wit 7 x 10 cm 10 stuks Organza lint 9.5 mm x 1 meter - geel met witte stip Natuurlint met groene bloem 15 mm x 1 meter Loonzakjes WIT 65 x 105 mm 25 stuks Kraftetiket ornament blanco 6x3 cm, 12 op vel Etiket zwart rond with love, 3,5 cm 20 stuks The Art Of Nature Cards 1, Eenzijdig papier 30.5 x 30.5 Power magneet, d: 5 mm, dikte 2 mm, 10stuks Pluizenbol 30 mm met metalen oogje, per stuk, geel Etiket kraft 38 mm rond, One at a time handmade with love 10 stuks Masking tape madeliefje 15 mm x 5 meter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te bekijken en een reactie te geven!
Bedankt!
Groetjes Margreet