donderdag 18 januari 2018

Kraftvouwdoosje met kadolabels

Na het uitgebreide Doedag project deze keer een wat eenvoudiger project.
Voor de verjaardag van een vriendin heb ik een kadootje gemaakt van een kraft vouwdoosje met venster.
Een doosje met 4 kadolabels. Een schattig klein kadootje om te maken en te geven.
Het venster van het doosje is een gat. Om er een mooi kadootje van te maken, heb ik daar een stukje mica overheen geplakt voordat ik het designpapier plakte.
Op de voorkant van het doosje is bovenaan een stukje mini-vlaggenlijn geplakt met daarop roosjes en houten bloemetjes. Daaronder met stoer jute touw een label met etiket en sleutel.
De binnenkant van het doosje is beplakt zodat het er ook nog leuk uitziet als de labels uit het doosje  gehaald zijn.
Hiervoor heb ik eerst de vouwlijn aan de zijkant van het doosje voorzichtig losgemaakt. Zo kun je het doosje helemaal openvouwen om het designpapier binnenin te plakken en het venster af te tekenen voor het designpapier. Daarna kun je met stevige tape de zijkant weer vastplakken.
Het hele doosje is rondom beplakt met designpapier. De flap aan de bovenkant is voor de stevigheid ook beplakt aan de binnenkant. 
De bruine labels van 7 x 14 cm passen perfect in het doosje en laten ook nog voldoende ruimte voor het scrappen. Ook met een lintje aan de bovenkant passen ze nog mooi in het doosje. Scrap de labels niet te dik, anders vervormd het doosje.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om van 4 of 5 labels een minialbum te maken en deze in het doosje te doen. Of de labels aan elkaar laten zitten en ze zo te beplakken. Dan kun je ze als een harmonica opvouwen en in het doosje schuiven.

De plaatjes die ik hier gebruikt heb, zijn van diverse vellen van Syta van Gelderen.
Op de achterkant uiteraard nog een leuk "Handmade" etiketje.

Ik hoop jullie hiermee weer geïnspireerd te hebben!
Liefs,


Gebruikte materialen;
Bruine papieren labels 70 x 140 mm 100 stuks
7 x 14 cm
Bruine papieren labels 25 x 50 mm 100 stuks
2,5 x 5 cm
Kraft vouwdoosje met venster, 16 x 8 x 1.5 cm, 5 stuks  Kraft labels 4 x 7 cm met schulp, 5 stuks Labels aan koord, AFM 15x30 MM, Lichtbruin, 100 stuks Kraft etiket rond 3,5 cm, especially for you, 20 stuks Kraft etiket rond 3,5 cm, Van harte gefeliciteerd (nieuw), 20 stuks Etiket kraft vierkant, kleine dingen, 20 stuks Etiket kraft vierkant,happy birthday its your day, 20 stuksKraft etiketten deel 2 3,5 cm 20 stuks - Bedankt multi Kraft etiket love, handmade with 2 soorten 3.8 cm 12 stuks28 Lilac Lane Shaker Mix 75g, Rose gardenParel stickers, 10 mm, 96 stuks, wit, opaak Veertjes, 2 kleuren met stippen, zwart/lichtrose, per stuks Grootverbruik: Houten knoop 50 stuks - lang hartjeBedeltjes sleuteltje 16 x 9 cm, per stukJute koord (flax) 3,5 mm x 25 meter - creme Jute ribbon creme 12 mm, per meter Jute touw, 2 mm x 5 meter, fuchsia Crispy lint 25 mm x 5 meter - taupe Ribbon/pristine lichtgrijs 25 mm, per meterAmie lace 20 mm, per meter - wit Zonnebloemkantje 15 mm x 1 meter - creme Mesh wired creme 50 mm, per meter Mini vlaggenlijn kraft, circa 120 stuks, afmeting verschillende 1.5-3 cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het erg leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te bekijken en een reactie te geven!
Bedankt!
Groetjes Margreet