donderdag 19 september 2013

Magneetboekje voor mallen en stansen

Mijn magneetboekje voor het opbergen van mallen en stansen (inmiddels de 3e) is af! Was wel nodig ook, want het boekje zit bijna vol.... al deze malletjes lagen dus los.
Vind het zelf best geslaagd. Het heeft even geduurd... In de zomervakantie al aan begonnen, maar deze week eindelijk afgemaakt!
Ik vind dit lekker overzichtelijk om de stans of mal die ik nodig heb op te zoeken en het staat leuk op op te bergen ;-)

De basis is een fotoboekje van de Hema voor foto's van 13 x 18 cm met 12 pagina's. Dit boekje heeft een stevig kaft. Binnen en buitenkant van de kaft bewerkt met Gesso. Dan hecht het papier beter en het zwart of grijs van de kaft valt zo veel minder op. Alle randen zijn bewerkt met Distress Ink Vintage Photo.
Het papier wat ik heb gebruikt is van Echo Park Victorian Garden.

Ook de binnenkant is beplakt met papier. 
Voor de magneetkaarten heb ik als basis 12 keer lichtroze cardstock gesneden van 13 x 19 cm.
De magneetvellen van Joy! zijn op maat gesneden 12,5 x 18,5 cm. De hoekjes van het cardstock en de magneetvellen zijn afgerond met een pons. De magneetvellen hechten het beste op het cardstock met dubbelzijdig tape. Mijn ervaring is dat lijm toch sneller loslaat....

Aan de bovenzijde van de kaarten zij dubbele tabjes geplakt om de kaarten makkelijk uit de hoes te halen.
Aan de achterkant heb ik stroken dessinpapier bewerkt met een randpons en aan de zij- en onderkant vastgeplakt. Zo kun je er een archiefkaartje in schuiven om de mallen te benoemen op die kaart.
Hier heb ik het rechthoek tabblaadje van MD gebruikt Col 1314.

Zo ziet het boekje eruit als het open staat.... Je kunt de verschillende stroken duidelijk zien.

Op de achterste kaft heb ik nog een strook van het magneetvel geplakt. Daar kunnen mooi de malletjes van Joy! opgeplakt worden. 

De achterkant mag ook best gezien worden ;-)

Op een kaartje wat bij het papier hoort, heb ik de merknamen van malletjes en stansen geprint. Er zijn er natuurlijk veel meer, maar deze zitten in dit boekje.


1 opmerking:

  1. Hoi Margreet,
    Prachtig, prachtig en wat een goed idee. Ziet er zo mooi en aantrekkelijk uit en is nog praktisch ook. Een kunstwerkje op zich.
    Lieve groeten,
    Henny B:)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te bekijken en een reactie te geven!
Bedankt!
Groetjes Margreet